Pro slabozraké

Vyhledat v textu

Drobečková navigace

Úvodní stránka > Obecní úřad > GDPR

GDPR - informace o zpracování osobních údajů

Informace o zpracování osobních údajů

Obec Šaratice, dále jen „obec“ jako správce osobních údajů zpracovává osobní údaje obyvatel obce, zaměstnanců a dalších osob. Na obec je možné se k uplatnění práv v oblasti osobních údajů obracet prostřednictvím datové schránky, ID DS cetbbq, elektronicky na adrese podatelna@saratice.cz, poštou na adrese Šaratice, Náves 83, 683 52 p. Šaratice

Výše uvedenými způsoby je možné se v relevantních případech na obec obracet za účelem uplatnění práva na přístup k osobním údajům, jejich opravu nebo výmaz, popřípadě omezení zpracování, vznést námitku proti zpracování, jakož i při uplatnění práva na přenositelnost údajů a dalších práv podle obecného nařízení o ochraně osobních údajů. Subjekty se mohou na obec obracet také v případě údajů zpracovávaných na základě souhlasu za účelem odvolání souhlasu se zpracováním osobních údajů.

     Činnost pověřence pro obec Šaratice zajišťuje DSO Ždánický les a Politaví. Kontaktními osobami jsou:

  • Ing. Jana Tůmová – tel. 731 118 139, e-mail: mikroregion@politavi.cz
  • Jaromír Konečný, DiS, tel. 604 639 603, e-mail: mikroregion@politavi.cz
  • Ing. Lukáš Marišler, tel. 731 117 833, e-mail: mikroregion@politavi.cz

 

Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (angl. General Data Protection Regulation neboli GDPR) je nová revoluční legislativa EU, která výrazně zvýší ochranu osobních dat občanů.

Správce údajů: Obec Šaratice

Kontakty na správce najdete: zde

Jaká je odpovědnost správce?

Jako správce obec jsme odpovědni za veškerá zpracování Vašich osobních údajů v rámci některé agendy v obci. Dále vyřizujeme Vaše žádosti (např. o opravu, výmaz, o informaci o Vašich osobních údajích), námitky, a poskytujeme Vám informace o tom, jak a proč s vašimi osobními údaji nakládáme.

O řádné nakládání s osobními údaji se stará také pověřenec.

Kontakt na pověřence pro ochranu osobních údajů: 

  • Ing. Jana Tůmová – tel. 731 118 139, e-mail: mikroregion@politavi.cz
  • Jaromír Konečný, DiS, tel. 604 639 603, e-mail: mikroregion@politavi.cz
  • Ing. Lukáš Marišler, tel. 731 117 833, e-mail: mikroregion@politavi.cz

K čemu je mi pověřenec?

Na pověřence se také můžete obracet s jakýmikoliv dotazy, podněty a požadavky na uplatnění Vašich práv, které se týkají přímo Vašich osobních údajů používaných v rámci některé agendy v obci, a to zejména, pokud se nechcete obrátit přímo na zástupce obce.

Pověřenec Vaše dotazy, požadavky a podněty odborně vyhodnotí, předá správci spolu s doporučením, jak je řešit, případně vám poskytne základní informace a konzultaci. Je vázaný mlčenlivostí(1) a dodržuje důvěrnost i o stížnostech(2). Odpovědný za vyřízení Vašich dotazů, podnětů, námitek a požadavků je však výhradně samotný správce.

Jaká jsou Vaše práva?

Pokud Vaše osobní údaje používáme v rámci nějaké agendy v  obci (odborně řečeno – naše obec je zpracovává jako správce), máte právo:

  1. Dotázat se, zda se zpracovávají, a žádat jejich kopii (export) (podrobněji čl. 15 Obecného nařízení EU o ochraně osobních údajů č. 2016/679, dále používáme zkratku ON). V případě, že Váš požadavek na poskytnutí těchto informací bude zjevně bezdůvodný nebo nepřiměřený, zejména opakovaný v krátké době, můžeme požadovat úhradu přiměřených nákladů. Zjevně bezdůvodný nebo nepřiměřený požadavek můžeme též odmítnout.

  2. Požadovat opravu svých osobních údajů, pokud jsou nepřesné, požadovat jejich vymazání, pokud se zpracovávají neoprávněně, a požadovat, abychom jejich zpracování omezili (podrobněji čl. 16, 17 a 18 ON).

  3. Dále v případech, kdy zpracování probíhá proto, že tím plníme náš úkol ve veřejném zájmu nebo při výkonu veřejné moci, kterým jsme pověřeni (čl. 6 odst. 1 písm. e) ON), anebo kvůli našemu oprávněnému zájmu (čl. 6 odst. 1 písm. f) ON), máte právo podat proti tomuto zpracování tzv. námitku (podrobněji čl. 21 ON).

  4. Dále máte právo se o zpracování svých osobních údajů dozvědět informace, vztahující se k jednotlivým agendám („účelům zpracování“), které zároveň zveřejňujeme.

  5. Pokud je zpracování Vašich osobních údajů založeno na tom, že jste nám k němu udělili souhlas (čl. 6 odst. 1 písm. anebo čl. 9 odst. 2 písm. a ON), máte právo tento souhlas kdykoli odvolat. Souhlas odvoláte tak, že na adresu podatelna@saratice.cz zašlete zprávu, v níž uvedete, o jaký souhlas jde a že ho odvoláváte. Totéž můžete zaslat i listinnou zásilkou na naši adresu, uvedenou na začátku tohoto textu, anebo osobně.

  6. Ve Vašich dotazech, podnětech a požadavcích ke svým osobním údajům na sebe se musíte identifikovat a uvést kontakt, protože zpravidla budeme muset nejprve ověřit Vaši totožnost. Vyřízení urychlíte, pokud se na nás obrátíte způsobem prokazujícím Vaši totožnost, jako je datová schránka, e‑mail s uznávaným elektronickým podpisem anebo listinné podání s ověřeným podpisem, případně se na obecní úřad dostavíte osobně s průkazem totožnosti.

  7. Pokud nebudete spokojeni s vyřízením dotazu, požadavku nebo podnětu správcem, máte právo podat stížnost Úřadu pro ochranu osobních údajů. Předtím je ale vždy vhodné projednat problém s pověřencem. Jeho úkolem je především právě dohlížet na to, zda s Vašimi údaji pracujeme řádně a neporušujeme Vaše práva.

(1) § 45 zákona o zpracování osobních údajů (v legislativním procesu)

(2) Čl. 38 odst. 5 ON

 

Stránky zdarma

Vytvořte si vlastní webové stránky zdarma na doméně www.saratice.cz

Registrujte se zde

27. 1. Ingrid

Zítra: Otýlie
Měli by jste zájem o kompostér zdarma ?
a) ano
  
 563
b) ne
  
 591

Kalendář akcí

Po Út St Čt So Ne
30 31 1
POVINNÉ ČIPOVÁNÍ PSŮ od 1.1.2020
Šaratice - ohlašovací lístky a platby místních poplatků na rok 2020
Zjednodušený jízdní řád pro obec Šaratice na rok 2020
ŠARATICE - poplatky na rok 2020
Zjednodušený jízdní řád pro obec Šaratice na rok 2020
2
Zjednodušený jízdní řád pro obec Šaratice na rok 2020
3
Zjednodušený jízdní řád pro obec Šaratice na rok 2020
4
Zjednodušený jízdní řád pro obec Šaratice na rok 2020
5
Zjednodušený jízdní řád pro obec Šaratice na rok 2020
6
Zjednodušený jízdní řád pro obec Šaratice na rok 2020
D-MASO Blažovice - pravidelný prodej v Šaraticích ST 7.50 hod a PÁ 11.15 hod
Jatka Borkovany - pravidelný prodej v úterý
7
Zjednodušený jízdní řád pro obec Šaratice na rok 2020
8
Zjednodušený jízdní řád pro obec Šaratice na rok 2020
9
Zjednodušený jízdní řád pro obec Šaratice na rok 2020
10
Zjednodušený jízdní řád pro obec Šaratice na rok 2020
11
TŘÍKRÁLOVÁ SBÍRKA - ŠARATICE, SO 11.1.2020
Zjednodušený jízdní řád pro obec Šaratice na rok 2020
12
Zjednodušený jízdní řád pro obec Šaratice na rok 2020
13
Zjednodušený jízdní řád pro obec Šaratice na rok 2020
14
Zjednodušený jízdní řád pro obec Šaratice na rok 2020
15
Zjednodušený jízdní řád pro obec Šaratice na rok 2020
16
Zjednodušený jízdní řád pro obec Šaratice na rok 2020
17
Zjednodušený jízdní řád pro obec Šaratice na rok 2020
18
Plesová sezóna Šaratice, rok 2020
Zjednodušený jízdní řád pro obec Šaratice na rok 2020
Plesová sezóna Šaratice, r. 2020
19
Plesová sezóna Šaratice, rok 2020
Zjednodušený jízdní řád pro obec Šaratice na rok 2020
Plesová sezóna Šaratice, r. 2020
20
Plesová sezóna Šaratice, rok 2020
Zjednodušený jízdní řád pro obec Šaratice na rok 2020
Plesová sezóna Šaratice, r. 2020
21
Kotě nalezené v Šaraticích 21.1.2020
Plesová sezóna Šaratice, rok 2020
Zjednodušený jízdní řád pro obec Šaratice na rok 2020
Nalezené kotě v Šaraticích dne 21.1.2020
Plesová sezóna Šaratice, r. 2020
22
Plesová sezóna Šaratice, rok 2020
Zjednodušený jízdní řád pro obec Šaratice na rok 2020
Plesová sezóna Šaratice, r. 2020
23
Plesová sezóna Šaratice, rok 2020
Zjednodušený jízdní řád pro obec Šaratice na rok 2020
Plesová sezóna Šaratice, r. 2020
24
Plesová sezóna Šaratice, rok 2020
Zjednodušený jízdní řád pro obec Šaratice na rok 2020
Plesová sezóna Šaratice, r. 2020
25
Plesová sezóna Šaratice, rok 2020
Zjednodušený jízdní řád pro obec Šaratice na rok 2020
Plesová sezóna Šaratice, r. 2020
26
Plesová sezóna Šaratice, rok 2020
Zjednodušený jízdní řád pro obec Šaratice na rok 2020
Plesová sezóna Šaratice, r. 2020
27
Plesová sezóna Šaratice, rok 2020
Zjednodušený jízdní řád pro obec Šaratice na rok 2020
Plesová sezóna Šaratice, r. 2020
28
Plesová sezóna Šaratice, rok 2020
Zjednodušený jízdní řád pro obec Šaratice na rok 2020
Plesová sezóna Šaratice, r. 2020
Železniční výluka Brno hl. náraží - Sokolnice a opačně 28.,29. a 30.1.2020
29
Plesová sezóna Šaratice, rok 2020
Zjednodušený jízdní řád pro obec Šaratice na rok 2020
Plesová sezóna Šaratice, r. 2020
Pozvánka na jednání ZO Šaratice č. 1/2020 - středa 29.1.2020
Železniční výluka Brno hl. náraží - Sokolnice a opačně 28.,29. a 30.1.2020
30
Plesová sezóna Šaratice, rok 2020
Zjednodušený jízdní řád pro obec Šaratice na rok 2020
Plesová sezóna Šaratice, r. 2020
Železniční výluka Brno hl. náraží - Sokolnice a opačně 28.,29. a 30.1.2020
31
Plesová sezóna Šaratice, rok 2020
Zjednodušený jízdní řád pro obec Šaratice na rok 2020
Plesová sezóna Šaratice, r. 2020
1
Plesová sezóna Šaratice, rok 2020
Zjednodušený jízdní řád pro obec Šaratice na rok 2020
Plesová sezóna Šaratice, r. 2020
2
Plesová sezóna Šaratice, rok 2020
Zjednodušený jízdní řád pro obec Šaratice na rok 2020
Plesová sezóna Šaratice, r. 2020

Návštěvnost stránek

460441