Pro slabozraké

Vyhledat v textu

Drobečková navigace

Úvodní stránka > Obecní úřad > GDPR

GDPR - informace o zpracování osobních údajů

Informace o zpracování osobních údajů

Obec Šaratice, dále jen „obec“ jako správce osobních údajů zpracovává osobní údaje obyvatel obce, zaměstnanců a dalších osob. Na obec je možné se k uplatnění práv v oblasti osobních údajů obracet prostřednictvím datové schránky, ID DS cetbbq, elektronicky na adrese podatelna@saratice.cz, poštou na adrese Šaratice, Náves 83, 683 52 p. Šaratice

Výše uvedenými způsoby je možné se v relevantních případech na obec obracet za účelem uplatnění práva na přístup k osobním údajům, jejich opravu nebo výmaz, popřípadě omezení zpracování, vznést námitku proti zpracování, jakož i při uplatnění práva na přenositelnost údajů a dalších práv podle obecného nařízení o ochraně osobních údajů. Subjekty se mohou na obec obracet také v případě údajů zpracovávaných na základě souhlasu za účelem odvolání souhlasu se zpracováním osobních údajů.

     Činnost pověřence pro obec Šaratice zajišťuje DSO Ždánický les a Politaví. Kontaktními osobami jsou:

  • Ing. Jana Tůmová – tel. 731 118 139, e-mail: mikroregion@politavi.cz
  • Jaromír Konečný, DiS, tel. 604 639 603, e-mail: mikroregion@politavi.cz
  • Ing. Lukáš Marišler, tel. 731 117 833, e-mail: mikroregion@politavi.cz

 

Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (angl. General Data Protection Regulation neboli GDPR) je nová revoluční legislativa EU, která výrazně zvýší ochranu osobních dat občanů.

Správce údajů: Obec Šaratice

Kontakty na správce najdete: zde

Jaká je odpovědnost správce?

Jako správce obec jsme odpovědni za veškerá zpracování Vašich osobních údajů v rámci některé agendy v obci. Dále vyřizujeme Vaše žádosti (např. o opravu, výmaz, o informaci o Vašich osobních údajích), námitky, a poskytujeme Vám informace o tom, jak a proč s vašimi osobními údaji nakládáme.

O řádné nakládání s osobními údaji se stará také pověřenec.

Kontakt na pověřence pro ochranu osobních údajů: 

  • Ing. Jana Tůmová – tel. 731 118 139, e-mail: mikroregion@politavi.cz
  • Jaromír Konečný, DiS, tel. 604 639 603, e-mail: mikroregion@politavi.cz
  • Ing. Lukáš Marišler, tel. 731 117 833, e-mail: mikroregion@politavi.cz

K čemu je mi pověřenec?

Na pověřence se také můžete obracet s jakýmikoliv dotazy, podněty a požadavky na uplatnění Vašich práv, které se týkají přímo Vašich osobních údajů používaných v rámci některé agendy v obci, a to zejména, pokud se nechcete obrátit přímo na zástupce obce.

Pověřenec Vaše dotazy, požadavky a podněty odborně vyhodnotí, předá správci spolu s doporučením, jak je řešit, případně vám poskytne základní informace a konzultaci. Je vázaný mlčenlivostí(1) a dodržuje důvěrnost i o stížnostech(2). Odpovědný za vyřízení Vašich dotazů, podnětů, námitek a požadavků je však výhradně samotný správce.

Jaká jsou Vaše práva?

Pokud Vaše osobní údaje používáme v rámci nějaké agendy v  obci (odborně řečeno – naše obec je zpracovává jako správce), máte právo:

  1. Dotázat se, zda se zpracovávají, a žádat jejich kopii (export) (podrobněji čl. 15 Obecného nařízení EU o ochraně osobních údajů č. 2016/679, dále používáme zkratku ON). V případě, že Váš požadavek na poskytnutí těchto informací bude zjevně bezdůvodný nebo nepřiměřený, zejména opakovaný v krátké době, můžeme požadovat úhradu přiměřených nákladů. Zjevně bezdůvodný nebo nepřiměřený požadavek můžeme též odmítnout.

  2. Požadovat opravu svých osobních údajů, pokud jsou nepřesné, požadovat jejich vymazání, pokud se zpracovávají neoprávněně, a požadovat, abychom jejich zpracování omezili (podrobněji čl. 16, 17 a 18 ON).

  3. Dále v případech, kdy zpracování probíhá proto, že tím plníme náš úkol ve veřejném zájmu nebo při výkonu veřejné moci, kterým jsme pověřeni (čl. 6 odst. 1 písm. e) ON), anebo kvůli našemu oprávněnému zájmu (čl. 6 odst. 1 písm. f) ON), máte právo podat proti tomuto zpracování tzv. námitku (podrobněji čl. 21 ON).

  4. Dále máte právo se o zpracování svých osobních údajů dozvědět informace, vztahující se k jednotlivým agendám („účelům zpracování“), které zároveň zveřejňujeme.

  5. Pokud je zpracování Vašich osobních údajů založeno na tom, že jste nám k němu udělili souhlas (čl. 6 odst. 1 písm. anebo čl. 9 odst. 2 písm. a ON), máte právo tento souhlas kdykoli odvolat. Souhlas odvoláte tak, že na adresu podatelna@saratice.cz zašlete zprávu, v níž uvedete, o jaký souhlas jde a že ho odvoláváte. Totéž můžete zaslat i listinnou zásilkou na naši adresu, uvedenou na začátku tohoto textu, anebo osobně.

  6. Ve Vašich dotazech, podnětech a požadavcích ke svým osobním údajům na sebe se musíte identifikovat a uvést kontakt, protože zpravidla budeme muset nejprve ověřit Vaši totožnost. Vyřízení urychlíte, pokud se na nás obrátíte způsobem prokazujícím Vaši totožnost, jako je datová schránka, e‑mail s uznávaným elektronickým podpisem anebo listinné podání s ověřeným podpisem, případně se na obecní úřad dostavíte osobně s průkazem totožnosti.

  7. Pokud nebudete spokojeni s vyřízením dotazu, požadavku nebo podnětu správcem, máte právo podat stížnost Úřadu pro ochranu osobních údajů. Předtím je ale vždy vhodné projednat problém s pověřencem. Jeho úkolem je především právě dohlížet na to, zda s Vašimi údaji pracujeme řádně a neporušujeme Vaše práva.

(1) § 45 zákona o zpracování osobních údajů (v legislativním procesu)

(2) Čl. 38 odst. 5 ON

 

Stránky zdarma

Vytvořte si vlastní webové stránky zdarma na doméně www.saratice.cz

Registrujte se zde

29. 3. Taťána

Zítra: Arnošt
Vyzvedli jste si již kompostér zdarma na Vaši nemovitost v Šaraticích?
a) ANO
  
 55
b) NE
  
 16

Kalendář akcí

Po Út St Čt So Ne
24
Zjednodušený jízdní řád pro obec Šaratice na rok 2020
25
Zjednodušený jízdní řád pro obec Šaratice na rok 2020
26
Zjednodušený jízdní řád pro obec Šaratice na rok 2020
27
Zjednodušený jízdní řád pro obec Šaratice na rok 2020
28
Zjednodušený jízdní řád pro obec Šaratice na rok 2020
29
Zjednodušený jízdní řád pro obec Šaratice na rok 2020
1
Zjednodušený jízdní řád pro obec Šaratice na rok 2020
Šaratice - NOUZOVÝ STAV - opatření a doporučení k datu 16.3.2020
2
Dotace na mimoškolní aktivity dětí a mládeže s bydlištěm v obci Šaratice na rok 2020
Zjednodušený jízdní řád pro obec Šaratice na rok 2020
3
Dotace na mimoškolní aktivity dětí a mládeže s bydlištěm v obci Šaratice na rok 2020
Zjednodušený jízdní řád pro obec Šaratice na rok 2020
4
Dotace na mimoškolní aktivity dětí a mládeže s bydlištěm v obci Šaratice na rok 2020
Zjednodušený jízdní řád pro obec Šaratice na rok 2020
5
Dotace na mimoškolní aktivity dětí a mládeže s bydlištěm v obci Šaratice na rok 2020
Zjednodušený jízdní řád pro obec Šaratice na rok 2020
6
Dotace na mimoškolní aktivity dětí a mládeže s bydlištěm v obci Šaratice na rok 2020
Zjednodušený jízdní řád pro obec Šaratice na rok 2020
7
Dotace na mimoškolní aktivity dětí a mládeže s bydlištěm v obci Šaratice na rok 2020
Zjednodušený jízdní řád pro obec Šaratice na rok 2020
8
Dotace na mimoškolní aktivity dětí a mládeže s bydlištěm v obci Šaratice na rok 2020
Zjednodušený jízdní řád pro obec Šaratice na rok 2020
9
Dotace na mimoškolní aktivity dětí a mládeže s bydlištěm v obci Šaratice na rok 2020
Zjednodušený jízdní řád pro obec Šaratice na rok 2020
10
Dotace na mimoškolní aktivity dětí a mládeže s bydlištěm v obci Šaratice na rok 2020
Zjednodušený jízdní řád pro obec Šaratice na rok 2020
11
Dotace na mimoškolní aktivity dětí a mládeže s bydlištěm v obci Šaratice na rok 2020
Zjednodušený jízdní řád pro obec Šaratice na rok 2020
12
Dotace na mimoškolní aktivity dětí a mládeže s bydlištěm v obci Šaratice na rok 2020
Zjednodušený jízdní řád pro obec Šaratice na rok 2020
Římskokatolická farnost Šaratice - aktuální sdělení od 12.3.2020
Zdravotní středisko Šaratice - oznámení
13
Dotace na mimoškolní aktivity dětí a mládeže s bydlištěm v obci Šaratice na rok 2020
Zjednodušený jízdní řád pro obec Šaratice na rok 2020
14
Dotace na mimoškolní aktivity dětí a mládeže s bydlištěm v obci Šaratice na rok 2020
Zjednodušený jízdní řád pro obec Šaratice na rok 2020
15
Dotace na mimoškolní aktivity dětí a mládeže s bydlištěm v obci Šaratice na rok 2020
Zjednodušený jízdní řád pro obec Šaratice na rok 2020
16
Dotace na mimoškolní aktivity dětí a mládeže s bydlištěm v obci Šaratice na rok 2020
Matriční úřad Šaratice-info ke svatebním obřadům,mimořádné opatření-aktualizace k 16.3.20
Šaratice - NOUZOVÝ STAV - opatření a doporučení, aktualizace k 16.3.2020
Zdravotní středisko Šaratice - oznámení
Zjednodušený jízdní řád pro obec Šaratice na rok 2020
Lékárna Újezd u Brna, Mgr. Jadrná - změna otevírací doby od 16.3.2020
17
Dotace na mimoškolní aktivity dětí a mládeže s bydlištěm v obci Šaratice na rok 2020
Informace k regulačním opatřením ve veřejné dopravě JMK od 17. a 18.3.2020
Zjednodušený jízdní řád pro obec Šaratice na rok 2020
18
Dotace na mimoškolní aktivity dětí a mládeže s bydlištěm v obci Šaratice na rok 2020
Zjednodušený jízdní řád pro obec Šaratice na rok 2020
19
Dotace na mimoškolní aktivity dětí a mládeže s bydlištěm v obci Šaratice na rok 2020
Nemocnice Vyškov - organizační opatření od 19.3.2020
Zjednodušený jízdní řád pro obec Šaratice na rok 2020
20
Dotace na mimoškolní aktivity dětí a mládeže s bydlištěm v obci Šaratice na rok 2020
Platnost dokladů (OP,CP,ŘP) po dobu nouzového stavu
Zjednodušený jízdní řád pro obec Šaratice na rok 2020
21
Dotace na mimoškolní aktivity dětí a mládeže s bydlištěm v obci Šaratice na rok 2020
Zjednodušený jízdní řád pro obec Šaratice na rok 2020
22
Dotace na mimoškolní aktivity dětí a mládeže s bydlištěm v obci Šaratice na rok 2020
Zjednodušený jízdní řád pro obec Šaratice na rok 2020
23
Dotace na mimoškolní aktivity dětí a mládeže s bydlištěm v obci Šaratice na rok 2020
Zjednodušený jízdní řád pro obec Šaratice na rok 2020
Kozí farma Vážany nad Litavou - nabídka velikonočních kůzlat
24
Aktuální informace - opatření, KORONAVIRUS - k 24.3.2020
Dotace na mimoškolní aktivity dětí a mládeže s bydlištěm v obci Šaratice na rok 2020
Zjednodušený jízdní řád pro obec Šaratice na rok 2020
Kozí farma Vážany nad Litavou - nabídka velikonočních kůzlat
25
Dotace na mimoškolní aktivity dětí a mládeže s bydlištěm v obci Šaratice na rok 2020
Zjednodušený jízdní řád pro obec Šaratice na rok 2020
Kozí farma Vážany nad Litavou - nabídka velikonočních kůzlat
26
Dotace na mimoškolní aktivity dětí a mládeže s bydlištěm v obci Šaratice na rok 2020
Zjednodušený jízdní řád pro obec Šaratice na rok 2020
Kozí farma Vážany nad Litavou - nabídka velikonočních kůzlat
27
Dotace na mimoškolní aktivity dětí a mládeže s bydlištěm v obci Šaratice na rok 2020
Zjednodušený jízdní řád pro obec Šaratice na rok 2020
Kozí farma Vážany nad Litavou - nabídka velikonočních kůzlat
28
Dotace na mimoškolní aktivity dětí a mládeže s bydlištěm v obci Šaratice na rok 2020
Zjednodušený jízdní řád pro obec Šaratice na rok 2020
Kozí farma Vážany nad Litavou - nabídka velikonočních kůzlat
29
Dotace na mimoškolní aktivity dětí a mládeže s bydlištěm v obci Šaratice na rok 2020
Zjednodušený jízdní řád pro obec Šaratice na rok 2020
Kozí farma Vážany nad Litavou - nabídka velikonočních kůzlat
30
Dotace na mimoškolní aktivity dětí a mládeže s bydlištěm v obci Šaratice na rok 2020
Zjednodušený jízdní řád pro obec Šaratice na rok 2020
Kozí farma Vážany nad Litavou - nabídka velikonočních kůzlat
31
Dotace na mimoškolní aktivity dětí a mládeže s bydlištěm v obci Šaratice na rok 2020
DVB-T2 - informace o vypnutí vysílačů Brno - Kojál,Hády,Brvičova, Mikulov - Děvín od 31.3.
Zjednodušený jízdní řád pro obec Šaratice na rok 2020
Drůbežárna Prace - prodej v Šaraticích, ÚT 31.3.2020
Kozí farma Vážany nad Litavou - nabídka velikonočních kůzlat
1
Dotace na mimoškolní aktivity dětí a mládeže s bydlištěm v obci Šaratice na rok 2020
Zjednodušený jízdní řád pro obec Šaratice na rok 2020
Kozí farma Vážany nad Litavou - nabídka velikonočních kůzlat
2
Dotace na mimoškolní aktivity dětí a mládeže s bydlištěm v obci Šaratice na rok 2020
Zjednodušený jízdní řád pro obec Šaratice na rok 2020
Kozí farma Vážany nad Litavou - nabídka velikonočních kůzlat
3
Zjednodušený jízdní řád pro obec Šaratice na rok 2020
Dotace na podporu mimoškolních aktivit dětí a mládeže s bydlištěm v obci Šaratice
Kozí farma Vážany nad Litavou - nabídka velikonočních kůzlat
4
Zjednodušený jízdní řád pro obec Šaratice na rok 2020
Kozí farma Vážany nad Litavou - nabídka velikonočních kůzlat
5
Zjednodušený jízdní řád pro obec Šaratice na rok 2020
Kozí farma Vážany nad Litavou - nabídka velikonočních kůzlat

Návštěvnost stránek

466712