Pro slabozraké

Vyhledat v textu

Drobečková navigace

Úvodní stránka > Anketa > Recepty

Recepty


Jablečné řezy (Dýňohraní)

Ušleháme 4 celá vejce, 2 lž. kakaa, 25 dkg cukru, 1 dcl oleje a 1 dcl vody. Postupně přidáme 40 dkg polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, trochu skořice a ½ kg oloupaných na kostky nakrájených jablek. Nalijeme na plech a upečeme.

Jablkový koláč (Dýňohraní)

125 g másla, 90 g cukru, 2 vejce, 150 g polohrubé mouky, ½ lžičky prášku do pečiva, 30 ml smetany, 3-4 jablka, 40 g cukru na posypání.
Máslo s cukrem utřeme do pěny. Po jednom přidáváme vejce. Smícháme mouku s práškem a smetanou, přidáme do máslové pěny. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy. Jablka oloupeme a nakrájíme a vtlačíme do těsta. Po upečení pocukrujeme.

Hraběnčiny řezy (Dýňohraní)

45 dkg polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 15 dkg cukru moučka, 1 Hera, 4 žloutky
Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto. Třetinu těsta dáme do mrazáku, zbytek vyválíme na plech. Posypeme strouhankou, jablky, rozinkami, cukrem a pokapeme rumem. Ze 4 bílků a 1 vanilkového cukru ušleháme sníh, který rozetřeme na jablka. Postrouháme zmrzlým těstem z mrazáku a dáme péct.

Ořechové muffiny (divadle Dívčí válka)

250 g polohrubé mouky, 150 g cukru krupice, 150 g nasekaných ořechů, 2 vejce, 125 g bílého jogurtu, 125 ml mléka, 2 lžičky prášku do pečiva, nutela.
Vejce s cukrem ušleháme do pěny. Přimícháme ostatní suroviny kromě nutely. Formičky na muffiny naplníme asi do 2/3 těstem, dáme lžičku nutely a zakryjeme zbytkem těsta. Pečeme asi na 180 stupňů 20-30 minut.

Velikonoční tvarohový mazanec (Vítání jara)

500 g hladké mouky, 500 g tvarohu, 150 g másla, 150 g cukru moučka, 3 celá vejce, 1 vanilkový cukr, 2 prášky do pečiva, citronová kůra, rozinky namočené v rumu, vejce s mlékem na potření, máslo a cukr na potření a posypání upečeného mazance.
Všechny suroviny zpracujeme v těsto. Rozdělíme na poloviny. Na pečící papír na plech vytvoříme 2 bochánky, hodně potřeme vejcem rozšlehaným s mlékem a upečeme. Pečeme asi 1 hodinu na cca 160-170°C. Jakmile nám povrch ztmavne, přikryjeme alobalem. Ihned po upečení potřeme rozpuštěným máslem a posypeme moučkovým cukrem s vanilkou.

Recepty na buchty z dýňohraní 2009 zde